- Projets de recherche : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/projets-de-recherche/
- Partenaires : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/partenaires/
- Infrastructure : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/infrastructure/
- Equipe : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/equipe/
- Agenda : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/agenda/
- Actualité : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/actualite/
- Projets de recherche : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/projets-de-recherche/
- Partenaires : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/partenaires/
- Infrastructure : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/infrastructure/
- Equipe : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/equipe/
- Agenda : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/agenda/
- Actualité : /fr/recherche-appliquee/instituts/iprint/actualite/
3D printing of food to enhance nutrition of in-patients at a children’s hospital – a study to explore possibilites
En bref
Advanced Manufacturing
IBAM NTN Innovation Booster
Gioele Balestra
Répertoire des compétences
Malnutrition is a major issue in hospitalized patients and has negative consequences on the clinical outcome. During hospital stay the medical circumstances and a lack of attractiveness of food can add to a reduced intake. Particularly in child in-patients a poor eating behavior is of concern.